Certificare ICF: Măiestria de sine în Coaching (ACTP Pasul 2)

ICF este o organizație independentă care se ocupă de asigurarea excelenței în coaching la nivelurile ACC, PCC și MCC. Suntem unul dintre puținele institute de pregătire acreditate de ICF pentru a oferi instruire și a susține examene orale la nivel de ACC și PCC. Obiectivul tău de a deveni coach acreditat este și obiectivul nostru! Și te sprijinim pe tot parcursul călătoriei.

Certificarea este pasul 2 după Programul Coach Profesionist cu Diplomă (Pasul 1) ca parte din ACTP (Accredited Coach Training Program). Poți citi mai multe despre ACTP aici

Tema principală pentru programul de Certificare este Măiestria de Sine.

program
coaching

Află mai multe detalii despre:

Federația Internațională de Coaching (ICF) și Coachingul Profesionist

ICF este considerat standardul de aur în coaching. Este singura organizație care oferă acreditări recunoscute la nivel global persoanelor care respectă o serie strictă de standarde. 

Industria coachingului se dezvoltă rapid și pare că oricine se poate numi cu ușurință coach. De aceea asigurarea standardelor înalte când vine vorba de coachingul profesionist este foarte importantă.

Ce înseamnă acreditarea ICF pentru un coach profesionist?

Acreditarea ICF este dovada faptului că ai o înțelegere aprofundată a celor mai înalte standarde în coaching, că ai demonstrat stăpânirea lor și declară lumii că ești un coach profesionist recunoscut pentru excelența sa.

Cum devii un coach acreditat ICF?

Ca să devii un coach acreditat ICF  trebuie înainte de toate să parcurgi o formare în coaching recunoscură de ICF.

În funcție de nivelul pentru care aplici, numărul de ore de training și numărul de ore de coaching cu clienți de care ai nevoie poate fi mai mic sau mai mare. În plus, ai nevoie de 10 ore de mentorat, să completezi evaluarea scrisă Coach Knowledge Assessment și să îți demonstrezi competențele printr-o examinare orală.

ICF oferă 3 niveluri de acreditare pentru excelență în coaching:

 • Associate Certified Coach (ACC)
 • Professional Certified Coach (PCC)
 • Master Certified Coach (MCC).

Pentru nivelurile ACC și PCC există 3 căi de aplicare din care poți alege (vezi mai jos).  Poți citi mai multe despre cele 3 căi pe site-ul ICF aici.

 • ACTP (Accredited Coach Training Program)
 • ACSTH (Approved Coach Specific Training Hours)
 • Portfolio

CoachCompanion România susține coach-ii prin programe cap-coadă ACTP pentru nivelurile ACC și PCC.

Poți citi mai multe despre cele 3 căi de acreditare pe site-ul ICF aici.

Ce înseamnă ACTP?

ACTP este o formare completă în coaching. Un astfel de program include toate orele de training, orele de mentorat și examinarea orală cerute de ICF. După ce parcurgi programul cu CoachCompanion România vei primi un certificat ca dovadă în acest sens. Având acest certificat, ultimul lucru care îți rămâne de făcut este să completezi evaluarea scrisă Coach Knowledge Assessment și să aplici pentru obținerea acreditării pe site-ul ICF. Vei primi acreditarea în decurs de 4 săptămâni.

Parcurgerea cursului CoachCompanion România înseamnă de asemenea că poți aplica atât pentru ACC cât și pentru PCC. Depinde doar de numărul de ore de coaching pe care le ai. Dacă de exemplu ai 100+ ore poți aplica pentru nivelul ACC și în momentul în care ajungi la 500+ ore de coaching poți aplica direct pentru PCC.

(!)Certificarea ICF: Măiestria de sine în Coaching reprezintă pasul 2 ca parte din cursul complet ACTP. Mai întâi trebuie să parcurgi programul Coach Profesionist cu Diplomă (Pasul 1) sau să ai deja o formare recunoscută de ICF.

Programul de certificare ICF CoachCompanion

Piața înregistrează o cerere din ce în ce mai mare de coach-i profesioniști de înaltă calitate. Prin acest lucru clienții observă diferența dintre cei care se numesc coach-i și cei care sunt acreditați în calitate de coach-i profesioniști. Aceștia sunt coach-i care sunt preocupați de dezvoltarea lor personală și profesională, își dau seama de importanța învățării de dezvoltării continue. 

Structura Programului

(!)Certificarea ICF: Măiestria de sine în Coaching reprezintă pasul 2 ca parte din cursul complet ACTP. Mai întâi trebuie să parcurgi programul Coach Profesionist cu Diplomă (Pasul 1) sau să ai deja o formare recunoscută de ICF.

Programul de certificare include:

 • Opt zile de training de la 9 am la 5 pm
 • 5 ore de mentorat individual cu un mentor coach
 • Zilele de training se desfășoară pe o perioadă de 8 luni, cu o zi de training în fiecare luna
 • Peer coaching cu un coleg de grupă
 • Examinarea orală pentru a absolvi programul
 • Ceremonia de Certificare si o masa festiva găzduita de CoachCompanion
 • Îndrumarea participanților pentru înscrierea pe pagina ICF, completarea examinării scrise și obținerea acreditării.

Te ajutăm pe parcursul întregului drum spre atingerea obiectivului tău!

Grupele sunt limitate la 12 participanți

Conținutul Programului

Fiecare zi de formare are o temă unică cu un focus bine stabilit asupra înțelegerii și dobândirii cunoștințelor celor 8 competențe de bază ICF. Accentul este pus pe dezvoltare individuală și leadershipul interior. 

Temele pentru fiecare dintre zile sunt descrise mai jos: 

Competențe de bază ICF: Cultivă încredere și siguranța, Încheie și menține contracte, Dă dovadă de etică în practică, Facilitează creșterea clientului.

Competențe de bază ICF: Facilitează creșterea clientului, Stârnește conștientizare.

Competențe de bază ICF: Încheie și menține contracte, Ascultă activ, Cultivă încredere și siguranța.

Competențe de bază ICF: Cultivă încredere și siguranța, Stârnește conștientizare.

Competențe de bază ICF: Ascultă activ, Cultivă încredere și siguranța, Stârnește conștientizare, Facilitează creșterea clientului.

Competențe de bază ICF: Cultivă încredere și siguranța, Evocă conștientizare, Facilitează creșterea clientului.

Competențe de bază ICF: Stârnește conștientizare, Facilitează creșterea clientului.

Competențe de bază ICF: Facilitează creșterea clientului, Ascultă activ, Menține prezența, Stârnește conștientizare.

Programul de Certificare este parcurs complet în urma examinării orale. Fiecare participant va da această examinare conform unui program prestabilit.

După parcurgerea cu succes a examinării orale, CoachConnect va găzdui ceremonia de certificare urmată de o cină în cinstea succesului. 

De asemenea oferim participanților noștri sprijin la înscrierea pe site-ul ICF pentru completarea examinării scrise, necesare obținerii certificării internaționale.  

Cum o să învăț?

Ce metode folosiți? Ce abordare aveți?
Învățare Experiențială​

Învățarea experiențială este cel mai eficient mod de a dobândi noi abilități care rămân cu tine. Vei obține instrumente concrete pe care le poți pune imediat în practică, în timp ce vei simți impactul lor asupra ta. Toate programele noastre se bazează pe acest tip de învățare: acest lucru înseamnă că rareori folosim prezentări în zilele de curs. Învățarea se face prin multă practică și exerciții prin care participanții învață făcând, observând, experimentând, prin auto-reflectare și feedback de la ceilalți participanți, lucruri esențiale pentru a crea conștientizare și a avea impact. Desigur, materialele și teoria sunt trimise la sfârșitul fiecărui modul, dar cheia este practica.

Volcano® Coaching

Volcano® coaching este o abordare holistică asupra coachingului. Folosim această metaforă pentru a ne referi la sursa de energie "adormită" a potențialului neexplorat pe care îl aducem la viață prin coaching. Pentru rezultate pe termen lung, am descoperit că conștientizarea de sine este elementul cheie pentru a ajuta clienții să-și atingă obiectivele. Ancorarea obiectivelor într-o bază solidă asigură îndeplinirea lor. Toți cei peste 15 ani de experiență în coaching se regăsesc în această abordare puternică și modernă de a face coaching. Prin exerciții atent selectate vei stabili un obiectiv cunoscând adevăratul sine și valorile clientului. Prin cunoașterea darurilor și talentelor pe care le ai și prin conștientizarea visurilor și viziunilor tale găsești energia și puterea; și în asta îți găsești motivația de a-ți atinge obiectivele.

Apreciere

Lucrurile pe care pui accentul se dezvoltă! Acesta este un lucru care ne ghidează în calitate de coach-i și este, de asemenea, adânc înrădăcinat în modul nostru de formare și în modul în care decurg programelor noastre de coaching. Cu abordarea de coaching ai o încredere fermă în clientul tău și îi vezi potențialul. Nu ai nevoie ca cineva sa îți spună ce e rău, crești atunci când cineva îți oferă feedback despre lucrurile pe care le faci bine. Ne bazăm pe ceea ce există deja și funcționează pentru că tu ai potențialul, iar răspunsul se află în tine. Ca participant la programele noastre, vei experimenta profund ce înseamnă acest lucru și cum să îl transmiți mai departe către clienții tăi și în relațiile tale personale și profesionale.

Când pot să particip?

Locație: Online pe Zoom sau Strada Horea nr.10, Cluj-Napoca

Limbă: Engleză/Română

Ore de training: 09.00-17.00

Preț : 2.800€

TVA inclus pentru persone fizice, plus TVA pentru companii

  Ca bonus, CoachCompanion România invită toți participanții la un „Swedish Fika” (pauză de cafea) in toate zilele de training. Fika este o tradiție suedeză unică de socializare si degustare a unor delicatese naționale. De asemenea oferim tuturor participanților un început de zi minunat, cu un delicios bufet de mic dejun care însoțește cafeaua de dimineață și o pauză de cafea după-masa. Bucura-te încă din prima zi de „Fika”, in timp ce socializezi și faci schimb de experiențe cu ceilalți participanți.

cookies

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Interested in coaching?


Sign up to our newsletter
and we'll be in touch