Managementul Conflictelor in Organizatii

SDI 2.0

Gestionarea conflictelor, ce înseamnă? În loc să ne concentrăm pe ce facem, SDI 2.0 ne poate ajuta să înțelegem de ce ne comportăm într-o anumită manieră și cum ne raportăm la cei din jurul nostru. Cu ajutorul Inteligenței Relaționale (RQ), SDI 2.0 poate crea un limbaj comun care ajută oamenii să înțeleagă ce este important.

Construirea relațiilor implică mai mult decât soft skills și SDI 2.0 joacă un rol semnificativ în a ne ajuta să relaționăm cu ceilalți și să ne dezvoltăm abilitățile de a consolida dialogul.

SDI 2.0 se concentrează pe valorile care ne motivează și oferă o conexiune esențială unei abilități cheie de leadership – ”arta de a influența”. Este mai ușor să comunici cu și să influențezi pe cineva când înțelegi ce este important pentru acea persoană. Această înțelegere ne ajută să alegem cea mai bună metodă de lucru pentru a motiva oameni a căror mentalitate pare profund diferită de a ta.

DEZVOLTAREA ECHIPEI

Find out more about :

Echipe mai bune

 

Decizii informate – Rezultate sustenabile

 

Core Strengths oferă echipei tale ocazia să se întâlnească online, să se formeze online și să aibă o colaborare productivă din orice colț al lumii.

 

use sdi 2.0 for better teams

Platforma Core Strengths

Cum ar fi să ai acces rapid la modul de comunicare al tuturor?

core strnghts platformPlatforma Core Strengths creșe inteligența relațională (RQ) în toată rețeaua ta de cunoștințe. Când cineva face evaluarea SDI 2.0 ceilalți pot vedea rezultatele. Cadre de referință sunt create și pot fi folosite ca să navighezi diferențele de personalitate și să le folosești în cel mai bun mod în cadrul organizației. Acest efort concentrat de a întări relațiile la locul de muncă dă rezultate rapide atât la nivel individual cât și la nivelul echipei.

Platforma îți dă posibilitatea:

  • Să vezi și să accesezi rapoartele de evaluare personale SDI 2.0
  • Să compari profilurile colegilor de muncă și al echipelor pentru o nouă perspectivă legată de cum să abordezi conversații, prezentări și evaluările de performanță.

Construiește echipe fantastice

 

Majoritatea echipelor au fie prea multe conflicte, fie nu au destulă rezistență care să le permită să vadă toate părțile unei probleme. Echipa poate folosi platforma ca să își reîmprospăteze modul în care îi vede pe ceilalți și conflictele pot fi gestionate în timp real astfel încât să ai o interacțiune cât mai productive.

Portretul echipei – un portret al punctelor forte ale echipei – oferă o mai bună înțelegere asupra culturii percepute versus cultura reală a echipei și ajută la definirea pașilor care pot fi luați pentru a ajunge la imaginea ideală.

creating fantastic teams
using sdi 2.0

Este despre relații

 

Prin a descifra stilurile de comunicare variate ale oamenilor echipa poate vedea mai clar intențiile pozitive din spatele acțiunilor celorlalți. Dinamica relațiilor devine atunci clară și navigarea relațiilor mai simplă.

Inteligența Relațională (RQ)

relationship intelligence

The ability to see the world from someone else’s perspective is crucial. The Core Strengths platform reinforces this perspective and provides language suggestions that can be used during conversations, in emails, text messages and meetings where relationships can be deepened, problems solved and progress made.

 

Ai o vedere de ansamblu asupra punctelor forte ale echipei 

 

improving relationshipsÎntr-o echipă există multe abilități diferite, dar succesul stă în a ști de ce și cum folosesc oamenii aceste abilități.
Echipa constă în relații care se îmbină în multe feluri, ceea ce înseamnă că alcătuirea echipei este esențială pentru productivitate. Dar cât de des se întâmplă ca o echipă să se privească pe ea însăși ca un întreg?

On the Core Strengths platform, the results from a team’s SDI 2.0 can be combined into a strength portrait for the team and provide insight into (and beyond) team dynamics. If a new person starts in a team and has a complementary strength, e.g. someone who is methodically outstanding, it can lift the whole team so that they perform better. This conscious collection of strengths increases adaptability and accountability and creates an arena for those who are part of the team to be closer to each other and build stronger relationships.

Vrei să încerci SDI 2.0?

cookies

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Interested in coaching?


Sign up to our newsletter
and we'll be in touch