Self Mastery ICF Certification Program (ACTP Step 2)

ICF este o organizație independentă care se ocupă de asigurarea calitatății la nivelurile ACC, PCC și MCC. Suntem unul dintre puținele institute de pregătire acreditate de ICF pentru a oferi instruire și a susține examene orale la nivel de ACC și PCC. Scopul tău de a deveni certificat este și obiectivul nostru! Și vă sprijinim pe toată parcursul călătoriei.

Certificarea este pasul 2 după programul de Diploma (pasul 1) ca parte din ACTP (Programul Acreditat de Coach Training). Poti citi mai multe despre ACTP aici

Tema principală pentru programul de Certificare este Self Mastery.

Curs Coaching Certificat ICF

Find out information about:

Federația Internațională de Coaching (ICF) si Coachingul Profesional

What is ICF?

ICF is considered the golden standard in coaching. It is the only organization that offers globally recognized coaching credentials to individuals who meet a strict set of requirements.

The coaching industry is evolving rapidly and it seems that anyone can easily call themselves a coach. For this reason, it is important to make sure high standards are kept when it comes to professional coaching.

What does ICF credential mean for a professional coach?

ICF credential is evidence of the fact that you have a deep understanding of the highest standards in coaching and have demonstrated a mastery in them. They declare to the world that you are a professional coach who is recognized for their coaching excellence.

How to become an ICF certified coach?

In order to become an ICF recognized coach you need first of all to go through coach education that is approved by ICF.

Depending on the level that you apply for, the number of training hours that you are required to complete increases and the same applies for the number of client coaching hours. You are also required to have at least 10 mentoring hours, complete a Coach Knowledge Assessment and go though an oral examination to prove your competence.

ICF offers three credential levels for coaching excellence:

 • Associate Certified Coach (ACC)
 • Professional Certified Coach (PCC)
 • Master Certified Coach (MCC).

For ACC și PCC levels there are 3 paths to choose from:

 • ACTP (Accredited Coach Training Program)
 • ACSTH (Approved Coach Specific Training Hours)
 • Portfolio Path

CoachCompanion Romania supports coaches through start to finish ACTP programs for ACC and PCC levels.

You cand read more about the 3 paths on the ICF website aici.

 

What does ACTP mean?

ACTP means start to finish or all-inclusive coach education. Such a program includes all the training hours, mentor coach hours and oral examination that ICF requires. After you go through the program with CoachCompanion you will receive a certificate which proves this. Having this certificate, the only thing left for you to do is to complete the Coach Knowledge Assessment, submit your application request on the ICF website and wait to receive you credential after 4 weeks’ review period.

Going through CoachCompanion Romania’s ACTP program also means that you can apply for either ACC or PCC level. It all depends on how many client hours you have. If you for example have 100+ hours you can apply for ACC level and in the moment you reach 500+ coaching hours you simply need to apply for PCC.

 

Certificarea programului CoachCompanion de catre ICF

Piața înregistrează o cerere din ce în ce mai mare de profesioniști în domeniu. Din acest motiv, clienții noștri învață să identifice diferențele dintre cei care se autoproclamă coach și cei care sunt certificați. Sunt coachi care au o mare mândrie profesională și își dau seama că există ceva cu mai multă valoare, dincolo de un program de 8 zile. Într-adevăr, ei știu că este imperativ să fie la curent cu noutățile și sunt concentrați pe dezvoltarea lor continuă.

Structura programului

(!)Self Mastery ICF Certification este pasul 2 din ACTP. Mai intai trebuie sa finalizezi cursul Professional Coach with Diploma (Pasul 1)

Programul de Certificare include:

 • Opt zile de training de la 9 am la 5 pm
 • 5 hours for one-on-one sessions, with a mentor coach
 • Zilele de training sunt raspandite pe o perioada de 8 luni, cu o zi de training in fiecare luna
 • Tehnici de marketing si vanzari in scopul gasirii noilor clienti
 • Coaching in perechi de cate doi impreuna cu un coleg de training
 • Examinare orală pe parcursul lunii de examinare, pentru a absolvi programul
 • Ceremonia de Certificare si o masa festiva gazduita de CoachCompanion
 • Îndrumarea participanților pentru înscrierea pe pagina ICF, completarea examinării scrise și obținerea Certificatului Internațional.

Te ajutăm pe parcursul întregului drum spre atingerea țelului!

Aveți în vedere că mărimea unei grupe este de 12 participanți

Conținutul programului

Fiecare zi de training are tema sa unica, concentrata clar pe intelegerea si cunoasterea celor 11 capacitati esentiale. Accentul se pune pe dezvoltarea individuala  si stapanire (ghidare) interioara.

Traineri

Avem un număr de traineri în funcție de oraș sau țară, precum și mentor coaches și module coaches (pentru mentorat în interiorul grupului de participanți). În plus, toți sunt certificați la ACC, iar cea mai mare parte din ei, PCC. Deoarece avem dreptul de a susține certificarea orală, cerințele din partea ICF sunt mai ridicate decât pentru alte companii de training. Pe scurt, acestea sunt garanții ale calității.

Metodă

Trainingul nostru este bazat pe învățare prin acțiune, iar din acest motiv, participanții învață, în principal, pe parcursul trainingului, dar și din materialele teoretice, îndrumare, feedback și experiențele și expertiza celorlalți participanți.

The theme for each day of training is as described below.:

Competențe ICF dobândite: Standardele etice și profesionale

Competențe ICF dobândite: Acordul de coaching

Competențe ICF dobândite: Proiectarea acțiunilor

Competențe ICF dobândite: Ascultare activă

Competențe ICF dobândite: Întrebări de impact și comunicare directă

Competențe ICF dobândite: Crearea conștientizării

Competențe ICF dobândite: Încrederea și intimitatea și prezența coachului

Competențe ICF dobândite: Gestionarea progresului și responsabilitatea

Pentru a absolvi programul de Certificare, fiecare participant trebuie sa fie prezent la examinarile orale. Aceste examinari au loc pentru toti participantii conform unor programari prestabilite.

In urma finalizarii cu succes a examinarii orale, CoachCompanion gazduieste ceremonia de certificare urmata de o masa festiva.

De asemenea, mai departe, iti oferim suport pentru inregistrarea pe pagina de Web a ICF si pentru finalizarea examenului scris, necesar obtinerii Certificatului International.

How will I learn?

What methods do you use? What approach do you have?
Învățare prin experimentare

Învățarea prin experimentare este cel mai eficient mod de a dobândi noi abilități care rămân cu tine. Vei obține instrumente concrete pe care le poți pune imediat în practică, în timp ce vei simți impactul lor asupra ta. Toate programele noastre se bazează pe acest tip de învățare: acest lucru înseamnă că rareori folosim prezentări și în zilele de curs. Învățarea se face prin multă practică și exerciții prin care participanții învață făcând, observând, experimentând, prin auto-reflectare și feedback de la ceilalți participanți, lucruri esențiale pentru a crea conștientizare și a avea impact. Desigur, materialele și teoria sunt trimise la sfârșitul fiecărui modul, dar cheia este practica.

Volcano® Coaching

Volcano® coaching este o abordare holistică asupra coachingului. Folosim această metaforă pentru a ne referi la sursa de energie "adormită" a potențialului neexplorat pe care îl aducem la viață prin coaching. Pentru rezultate pe termen lung, am descoperit că conștientizarea de sine este elementul cheie pentru a ajuta clienții să-și atingă obiectivele. Ancorarea obiectivelor într-o bază solidă asigură îndeplinirea lor. Toți cei peste 15 ani de experiență în coaching se regăsesc în această abordare puternică și modernă de a face coaching. Prin exerciții atent selectate vei stabili un obiectiv cunoscând adevăratul sine și valorile clientului. Prin cunoașterea darurilor și talentelor pe care le ai și prin conștientizarea viselor și viziunilor tale găsești energia și puterea; și în asta îți găsești motivația de a-ți atinge obiectivele.

Apreciere

Lucrurile pe care pui accentul se dezvolta! Acesta este un lucru care ne ghidează în calitate de coach-i și este, de asemenea, adânc înrădăcinat în modul nostru de formare și în modul în care decurg programelor noastre de coaching. Cu abordarea de coaching ai o încredere fermă în clientul tău și îi vezi potențialul. Nu ai nevoie de cineva sa îți spună ce e rău, crești atunci când cineva îți oferă feedback despre lucrurile pe care le faci bine. Ne bazăm pe ceea ce există deja și funcționează pentru că tu ai potențialul, iar răspunsul se află în tine. Ca participant la programele noastre, vei experimenta profund ce înseamnă acest lucru și cum să îl transmiți mai departe către clienții tăi și în relațiile tale personale și profesionale.

Când pot să particip?

LocațieOnline pe Zoom sau Strada Horea nr.10, Cluj-Napoca

Limbă:: English/Romanian

Ore de training: 09.00-17.00

Pret : 2.800€

TVA inclus pentru persone fizice, plus TVA pentru companii

Reducere pentru angajați ONG.

Data începerii programului: 24 Februarie 2021

Zile de training:24 Februarie, 24 Martie, 21 Aprilie, 19 Mai,16 Iunie, 14 Iulie, 8 Septembrie, 6 Octombrie

Locație: Online on Zoom

Data începerii programului: 20 October 2021

Zile de training:: 20 October, 17 November, 15 December, January, February, March, and April, May 2022 (exact dates to be decided)

LocațieSe va decide : Strada Horea nr. 10/Zoom

Ca bonus, CoachCompanion invita toti participantii la un "Swedish Fika" (pauza de cafea)in toate zilele de training. Fika este o traditie suedeza unica de socializare si degustare a unor delicatese nationale . De asemenea oferim tuturor participantilor un inceput de zi minunat, cu un delicios bufet de mic dejun care insoteste cafeaua de dimineata si o pauza de cafea dupa masa, unde poti gusta gustari organice. Bucura-te inca din prima zi de aceasta "Fika", in timp ce socializezi si impartasesti experientele cu ceilalti participanti. care care isi impartasesc la randul lor experientele.

cookies

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Interested in coaching?


Sign up to our newsletter
and we'll be in touch